Al zolang ik me kan herinneren is kunst – in haar vele facetten aanwezig in mijn leven. Op mijn 50ste heb ik de sprong gewaagd en de penseel weer vastgepakt en is mijn schilder carrière begonnen.

Van alle workshops en cursussen die ik heb gevolgd wil ik er één in het bijzonder uitlichten: Bleu et Vert van Gerrit van Meurs. In een fantastische omgeving in midden Frankrijk in het schilderachtige plaatsje Le Phaux is mijn kunst gegroeid.

Toen ik mij kon aansluiten bij de Retourdagengroep – een kunstenaarsgroep van 12 kunstenaars die elke 6 weken samenkomen om hun gemaakte werk te bespreken – heeft mijn stijl zich in rap tempo ontwikkeld. Feedback krijgen – en geven – is cruciaal in de ontwikkeling van je kunst. Het zorgt ervoor dat je kritisch blijft en afstand neemt.

De weidsheid en bijzondere luchten zijn een enorme stimulans voor een landschapschilder. Er gaat geen dag voorbij dat het grote buiten mij niet roept en uitdaagt om te zien, voelen en vertalen naar het doek. Om de essentie van het landschap nog beter te kunnen ervaren op het doek ben ik me gaan verdiepen in abstracte kunst. Door middel van kleur, vorm, materiaal en compositie plaats ik het mooiste van de natuur op het doek.

Een maal in de veertien dagen verkent een groep enthousiaste schilders onder mijn begeleiding de verschillende aspecten van de schilderkunst – van kleurenleer tot compositie, het schilderproces en de presentatie.

Ik werk graag met verschillende media zoals acrylverf, olieverf en aquarel, pastel, oliepastel en etsen.